Fazla kilolarınızı nasıl gizleyebilirsiniz?

Fazla kilolarımı nasıl gizleyebilirim
Fazla kilolarımı nasıl gizleyebilirim? Sorusu çoğu Türk kadınının ortak derdi bu yazımızda fazla kilolarınızı nasıl gizleyebileceğinizden bahsettik...
Her yıl modayı yakından takip eden ve kendi bedenine uygun giysileri tercih eden kadınlar, her girdiği ortamda dikkat çeker. Fakat sadece moda olduğu için beden yapısı düşünülmeden yanlış seçilen giysiler, kişiyi olduğundan daha kilolu ve hantal gösterir. Giysi almadan önce, kişinin kendi beden yapısını tanıması gerekir. Vücudun kilolu olan kısımlarını gizlemek, zayıf kısımlarını, dikkat çeken renkler ile ortaya çıkartmak, daha zarif bir görüntü oluşturacaktır.

Giysi seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Doğru beden

Seçilen giysinin, kendi bedeninize uygun olduğundan emin olmak önemlidir. Geniş olan giysilerin bir beden küçüğünü almak gerekir. Dar olan giysiler ise sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir.

Tek renk

Siyah giysiler, her insanı bir beden zayıf gösterir. Fakat her gün siyah giyinmek mümkün değildir. Bunun yerine tek renk giysilere ağırlık vermek, yine zayıf görünmenizi ama renkli giyinmenizi sağlar.

A formunda elbise

Fazla kiloları gizlemek için, A formundaki elbiseler idealdir. Ayrıca beli kalın kadınların tek parça elbiseleri ince kemerler ile kullanması mümkündür. Fakat kemerin, elbisenin renginde olması ve fazla dikkat çekmemesi önerilir.

Desen seçimine dikkat

Tamamı desenli giysiler yerine, alt kısmında veya üst kısmında desen bulunan giysileri tercih etmek, daha zayıf görünmenizi sağlar.

V yaka giysiler

V yakalı giysiler, hem boyun bölgesini daha uzun gösterir hem göğüslerin iriliğini gizler. Bedeninin üst kısmı kilolu olan kadınların, V yaka giysileri tercih etmesi önerilir.

Küçük desenleri tercih edin

Desenli şifon giysiler, geçtiğimiz yıl gibi bu yılda oldukça sık kullanılmaktadır. Fakat iri çiçek desenli giysiler, bedenin daha iri görünmesini sağlar. Bu sebeple kilo sorunu olan kadınların giysilerinde daha küçük desenlere yönelmesi gerekir.

Çizgilere dikkat

Enine çizgili giysiler, boyu kısaltarak bedeni kilolu gösterir. Boyuna çizgili giysiler ise hem boyun daha uzun görünmesini sağlar, hem daha zayıf görünme olanağı yaratır.

Eski giysileri tekrar kullanmak

Doğru renk uyumu ile eski giysiler ile şık kombinler yapmak mümkündür. Daha önce gardırobunuzda bulunan ve size çok yakışan giysiyi, yılın modasına uydurma olanağınız vardır. Fakat beraberinde kullanılan takıların, ayakkabı ve çantaların dikkatli seçilmesi gerekir. Örneğin bu yıl kullanılan renkli veya altın- gümüş ayakkabılar, sade renk giysilerinizi tekrar kullanma imkânı yaratır.

Bu yazılar ilginizi çekebilir

Üst bedeninizi ince gösterecek tavsiyeler
Uzun boylu ve ince gözükmenin yolları
Belinizi ve kalçanızı ince gösterecek ipuçları
Kadınların en sık yaptığı giyim hataları

Yorumlar